logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

Top
q

Mesura, Mesura i Mesura, el perquè de Google Analytics.

Google Analytics, l’eina top en l’anàlisi estadístic online. Basant-nos en l’indiscutible fet que vivim una era completament tecnològica, com podem afavorir el creixement del nostre negoci (web) entre tanta competència? Aquí és on entra Google Analytics, una eina fonamental per a la nostra estratègia de màrqueting digital que ens permet obtenir dades sobre l’activitat de la nostra web.

 

Per què Google Analytics?

 

A vegades no aconseguim els resultats esperats, i això és degut a la manca d’informació sobre què passa en la nostra web. En el moment en què coneguem què passa i com actuen els nostres usuaris, serem capaços de treure el màxim potencial al nostre negoci.

 

Aquesta és l’eina per excel·lència que ens guiarà a l’èxit proporcionant-nos infogràfics basats en el comportament els usuaris. Això ens permetrà fer un seguiment de la nostra estratègia, prendre decisions i assolir els nostres objectius.

 

Què ens ofereix Google Analytics?

 

Ens proporciona informes sobre infinitat de mètriques que, una vegada interpretem i fem servir de manera pràctica, faran créixer el nostre negoci de manera exponencial. Dins aquestes mètriques en destaquem les següents:

 

Permanència

Ens indica quant de temps roman un usuari en la nostra web. La durada mitjana de la visita és molt important per a mesurar l’interès dels diversos tipus d’usuaris sobre el nostre contingut, així podrem saber quin tipus atrau més als nostres lectors. Així mateix, la freqüència mitjana de visites ens dona la mesura del temps que transcorre entre les visites, d’aquesta manera sabrem l’interval de temps que passa entre cada connexió. Això ens permet saber l’impacte que té el nostre contingut sobre el públic. Aquesta mètrica juntament amb la taxa de rebot ens permetrà tenir dades més fiables sobre el nivell d’engagement.  

 

Taxa de rebot

La taxa de rebot ens fa saber el percentatge d’abandonament dels usuaris quan entren en el nostre domini. Aquesta dada és molt útil ja que ens indica el nivell de satisfacció dels usuaris, poden no haver vist interessant el contingut, o bé, no haver trobat el que cercaven. També, s’ha de tenir en compte que és probable que els usuaris abandonin el lloc ràpidament ja que en trobat la informació que buscaven i no tenen necessitat de visitar-ne d’altres. Per a reduir aquesta taxa, és molt important tenir present totes les altres mètriques, l’estructura, el disseny i l’organització de la nostra web, i la qualitat del nostre contingut.

 

Audiència

Aquesta mètrica ens indica quants i com són els usuaris, d’on són i quins dispositius utilitzen. És molt important saber des de quin país ens visiten i quin és l’idioma dels nostres lectors. Tenir referències sobre l’edat i el sexe ens permetran tenir més dades per a orientar els continguts, disseny de la web…

 

Adquisició i procedències

Una mètrica molt útil ja que ens permet saber des de quin canal arriben els nostres usuaris i qui els enllaça. Existeixen diversos canals:

  • Cerca orgànica: per mitjà de cercadors com Google, Yahoo…
  • Social: per mitjà de les xarxes socials.
  • Trànsit directe: per mitjà d’URL
  • Trànsit referit: per mitjà d’altres medis que enllacen el nostre contingut.

 

Comportament

Què fan els usuaris una vegada dins la nostra web? Quina és la seqüència de pàgines que recorren? Aquesta mètrica analitza el comportament de l’usuari dins la web i ens permet veure quins són els seus interessos i que busca.

 

Conversions

Google Analytics ens permet establir objectius, és a dir, totes aquelles accions que pot fer un usuari i que nosaltres definim com a valuoses per al nostre negoci. Cada vegada que assolim un d’aquests objectius parlem d’una conversió. Un clar exemple és aconseguir que un usuari faci una compra a partir d’un anunci nostre. Mitjançant el seguiment de conversions podem veure l’èxit que estan tenint els nostres anuncis i així saber quins són més eficaços.

 

 

Aquestes són algunes de les mètriques que destaquen Google Analytics tot i això, en trobem moltes d’altres com per exemple la velocitat del domini, que, encara que sembli insignificant, el temps de càrrega o la connexió amb el servidor poden provocar-nos pèrdua d’usuaris. Tot plegat ens permetrà optimitzar l’experiència dels usuaris i seguir sumant punts.

 

 

Com dominar Google Analytics?

És una eina molt complexa que requereix molt de temps i coneixement. És necessari fer algun curs o bé orientar-nos mitjançant tutorials. Amb constància i dedicació aconseguirem ser uns veritables experts d’aquesta eina. A continuació trobaràs el canal de Google Analytics amb infinitat de tutorials i tips.

 

 

 

 

Coneix 5 raons per les quals utilitzar la publicitat online en el teu negoci!

 

 

Share
No Comments

Post a Comment